duminică, 18 iulie 2010

Comert in Romania(un exemplu)

       Salut,sunt tot eu,m-am gandit sa vorbesc astazi despre un domeniu care  intereseaza pe toata lumea,cu mic cu mare,cu sarac sau bogat,destept sau prost.

          In ultimii ani tot mai multa lume a devenit dependenta de tehnologie in special de mobil. In momentul de fata toate categoriile sociale se gasesc vorbind la telefon mobil,de la cersetor la om varstnic. Cele care acum cativa ani nu se apropiu de acest fenomen din lipsa de bani sau necunoastere..Dar serios acum,un cersetor suna in grupul de prietenii de pe Comoste? Trebuie sa fim conectati,mai conectati ca in Matrix.

       Dar revenind la ideea mea de baza dupa care am pornit acest post:

         De ce telefoanele de top sunt un lux în România?


         In USA  în special, dar şi în Marea Britanie sau Germania, telefoanele de top se vând ca pâinea caldă în fiecare an, până la epuizarea stocului. Iar asta se petrece într-un timp foarte scurt. La noi, aceleaşi telefoane sunt considerate un obiect de lux şi au preţuri exorbitante si trebuie sa faci sacrificii mai ceva ca la o masina sa le detii..Drept urmare, nimeni nu se înghesuie la intrarea magazinelor GSM Orange, Vodafone şi Cosmote când se lansează asemenea device-uri.

     Va zic eu,suntem abuzati,de comerciantii de la noi respectiv operatorii de telefonie,care au o mentalitatea de a face profit peste noapte cu adaos-uri comerciale IMENSE.
..
          Exemplu:un Iphone 4 va fi vandut cu 199 dolari de 32 gb si 299 dolari de 64 gb, la noi iar costul de productie se incadreaza undeva la 150 dolari?La noi va fi vandut cu peste 500 euro,da a-ti auzit bine, cu 500 euro.I-ar daca vrei sa iti mai faci inca un abonament sa ti-l cumperi,surpriza il iei cu 200 euro,dar cu ce abonament,unul de 60 de euro pe luna - SURPRIZA....Il platesti duplu daca nu triplu.
 
          Asadar cam toata lumea cu cap,il va cumpara de pe net,forum, sau alte surse,gen din afara, unde nu vor fi loviti in plin de nesimtire in cantitati abuzive.

    Tot ce ne ramane de facut este sa inghitim in sec si sa incercam sa nu ne innecam sau sa fim mancati in aceasta mare de rechini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu